Zelené organizace představí energetickou koncepci bez bourání obcí

Ekologické organizace budou v pátek s ministrem průmyslu a obchodu diskutovat o kontroverzní Státní energetické koncepci. Vladimíru Tošovskému představí podrobné řešení, jak zajistit vytápění českých domů bez rozšiřování uhelných dolů. Právě dodávky tepla mají být hlavním argumentem pro vysídlení a bourání dalších obcí. Návrh zelených organizací vychází z propočtů Pačesovy komise. Kombinuje masivní investice do zateplování, solárních kolektorů a vytápění biomasou s prozatímními dodávkami uhlí ze stávajících dolů.

Před schůzkou s ministrem proběhne stručná tisková konference, kde ekologické organizace svůj návrh představí zástupcům médií.

KDE:        Před budovou ministerstva průmyslu a obchodu, Na Františku 32, Praha 1
KDY:        Pátek 4. prosince od 13:00 do 13:25 hodin
CO:        Ekologické organizace představí návrh, jak ve Státní energetické koncepci zajistit teplo pro české domy bez bourání dalších obcí kvůli uhelným dolům
KDO:        Zástupci Hnutí DUHA, Greenpeace, sdružení Calla a Centra pro dopravu a energetiku